Pages


Petikan Hadith Kelapan, Kitab "Empat Puluh Hadith Kelebihan Ilmu Dan Ulama'"

Kedai Buku Tinta Ilmu, Lot 2-8-8, Tingkat 1, Pusat Beli Belah Ole-Ole, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, 40200 SHAH ALAM, Selangor.

Monday, July 28, 2008

Taqwa

Bersifat jujur terhadap diri dari dasar hati yang terdalam, kita mengkhianati segala kenikmatan yang diberikan Allah sedangkan betapa sedikit pula ketaatan kita kepadaNya. Dalam keadaan begini, kita harus bertanya kepada diri kenapa hati kita boleh menjadi begitu keras. Seakan-akan kerdip kebenaran tidak pernah mendapat tempat di hati. Inilah akibatnya jika hati sudah tidak mengenal Taqwa.

Rasanya tidak layak diri ini mengharapkan keindahan dan kebaikan, di mana pada masa yang sama kita sering menghadirkan kejelekan dan kemudaratan. Rasanya tak layak kita memohon ampunan tapi di sisi lain kita hadirkan kemaksiatan. Rasanya tak layak kita disebut hamba pilihan kerana perintah dan larangan tidak jua kita agungkan.

Cubalah kita diam membata sejenak, baikkah hari ini bagiku dari hari semalam?. Tuan Guru secara bertatih mengajak kita melalui detik-detik masa di dunia untuk meletakkan Taqwa kembali semula di atas landasan. Jika orang bertanyakan, mana buku itu? Maka kami menjawab, "Inilah bukunya."

- Penerbit

Harga = RM17.00 (Sem) RM19.00 (Sab/Swk)
Mukasurat = 216
Karya = Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat
Penerbit = Anbakri Publika Sdn Bhd

3 Comments:

xan said...

nii dah ada dahh..tak payah nak maintain dekat uwiseent lagi ..nanti aku tukar domain tuu supaya dia terus ke blog page nii.

Tak ada buku buku utk orang 'dewasa sahaja' ker ?

BookKeeper said...

ni pameran umum, buku utk 'dewasa sahaja' kena ikut emel sebab komisyen dia lain.. hehe

Web Sutera said...

Assalamualaikum,

Saya dah baca buku Tok Guru ini. Memang dapat kita agak, buku yang berkualiti dari manusia yang berkualiti. Saya syorkan untuk pembaca yang memang mencari keikhlasan dalam beribadah, insyaallah.

Popular Posts

Borang Pesanan / Soalan / Pendapat

Nama:
Nombor Telefon:
Alamat Surat Menyurat:
Alamat Email:
Pesanan:

Home

IKLAN!!!

IKLAN!!!
Sticker Keyboard Arab. RM 7.00 je satu...