Pages


Petikan Hadith Kelapan, Kitab "Empat Puluh Hadith Kelebihan Ilmu Dan Ulama'"

Kedai Buku Tinta Ilmu, Lot 2-8-8, Tingkat 1, Pusat Beli Belah Ole-Ole, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, 40200 SHAH ALAM, Selangor.

Friday, July 11, 2008

Seni Dalam Islam

Buku SENI DALAM ISLAM ini merupakan buku yang telah diusahakan bersama oleh Ustaz Haji Abdul Ghani Shamsudin, Ustaz Ishak Haji Sulaiman dan Dr. Engku Ibrahim Ismail. Buku kecil ini membicarakan pelbagai pandangan Islam mengenai persoalan seni yang berlaku di sekitar masyarakat kita dewasa ini. Meskipun kajian melalui buku ini masih boleh diperincikan lagi, namun sebagai usaha awal buku ini dilihat penting untuk memberikan kefahaman umum kepada masyarakat mengenai persoalan tersebut.

Dengan termuatnya pandangan ulama'-ulama' muktabar berhubung dengan persoalan yang dibincangkan, fatwa-fatwa seni bagi negeri-negeri di Malaysia serta tambahan indeks di akhir buku ini, penerbit percaya buku ini amat bermanfaat dan berguna sebagai bahan rujukan semua peingkat masyarakat.

- Penerbit

Antara kandungan buku ini membicarakan tentang seni suara, seni rupa seperti seni ukir, patung, patung cacat, patung permainan kanak-kanak, seni foto dan lain-lain. Juga membicarakan tentang seni pakaian dan seni sastera.

Harga = RM13.00
Mukasurat = 138
Penyusun = Ustaz Haji Abdul Ghani Shamsudin, Ustaz Ishak Haji Sulaiman & Dr. Engku Ibrahim Ismail
Penerbit = Intel MULTIMEDIA AND PUBLICATION

0 Comments:

Popular Posts

Borang Pesanan / Soalan / Pendapat

Nama:
Nombor Telefon:
Alamat Surat Menyurat:
Alamat Email:
Pesanan:

Home

IKLAN!!!

IKLAN!!!
Sticker Keyboard Arab. RM 7.00 je satu...