Pages


Petikan Hadith Kelapan, Kitab "Empat Puluh Hadith Kelebihan Ilmu Dan Ulama'"

Kedai Buku Tinta Ilmu, Lot 2-8-8, Tingkat 1, Pusat Beli Belah Ole-Ole, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, 40200 SHAH ALAM, Selangor.

Sunday, July 20, 2008

Islam Dalam Perlembagaan Malaysia - Mesti Baca!!

Buku ini membahaskan beberapa isu dan tema penting yang berkaitan dengan kedudukan Islam di dalam Perlembagaan Malaysia. Ini termasuklah isu tentang perlaksaan undang-undang moral yang ditentang oleh golongan yang kelihatannya mempamerkan imej Islam liberal. Koleksi ini ditujukan untuk khalayak umum, meskipun ia juga sesuai untuk dibaca oleh para pengamal dan pelajar undang-undang. Pendekaan yang diambil sesuai dengan audien sedemikian; yang menseimbangkan aspek-aspek teknikal dengan tema keseluruhan kerangka perlembagaan. Aspek politik dan persoalan semasa turut disentuh. Buku ini sesuai untuk sesiapa juga yang ingin mengetahui dengan lebih mendalam kedudukan dan masalah Islam di dalam kerangka Perlembagaan Malaysia.

Profesor Dr ABDUL AZIZ BARI telah mengajar di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sejak 1989. Lahir di Selangor pada 1959. Beliau adalah bekas pelajar Sekolah Alam Shah, Kuala Lumpur. Mendapat pendidikan undang-undang di Malaysia dan England. Beliau telah menghasilkan banyak buku dan tulisan mengenai undang-undang awam khususnya undang-undang perlembagaan. Ini termasuk tujuh buah buku dan lebih 50 artikel jurnal dan bab dalam buku beliau telah diterbitkan di dalam dan di luar negara. Sementara itu lebih 85 kertas beliau telah dibentangkan di dalam pelbagai seminar tempatan dan antarabangsa. Beliau juga telah menulis lebih 250 kolum dan makalah mengenai undang-undang, politik dan perlembagaan dalam akhbar dan majalah tempatan. Di UIAM beliau adalah penyelaras kursus undang-undang perlembagaan dan Ketua Editor IIUM Law Journal. Beliau juga adalah mantan Ketua Jabatan Undang-Undang Awam (1997-99) dan Timbalan Dekan (Penyelidikan dan Pembangunan, 2004-5) di UIAM. Beliau adalah anggota International Bar Association (IBA) dan Society of Legal Scholars (SLS) yang berpusat di London dan tersenarai dalam Marquis' Who's Who in the World 2005.

Harga = RM20.00
Mukasurat = 167
Penulis = Prof Dr Abdul Aziz Bari (UIAM)
Penerbit = Intel MULTIMEDIA AND PUBLICATIONS

0 Comments:

Popular Posts

Borang Pesanan / Soalan / Pendapat

Nama:
Nombor Telefon:
Alamat Surat Menyurat:
Alamat Email:
Pesanan:

Home

IKLAN!!!

IKLAN!!!
Sticker Keyboard Arab. RM 7.00 je satu...