Pages


Petikan Hadith Kelapan, Kitab "Empat Puluh Hadith Kelebihan Ilmu Dan Ulama'"

Kedai Buku Tinta Ilmu, Lot 2-8-8, Tingkat 1, Pusat Beli Belah Ole-Ole, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, 40200 SHAH ALAM, Selangor.

Monday, December 29, 2008

Kenapa Haram Berurusniaga Dengan Yahudi Dunia

Kekejaman Israel terhadap umat Islam umumnya dan rakyat Palestin khasnya sering disiarkan di akhar-akhbar dan televisyen. Namun begitu kepekaan dan sensitiviti umat Islam di seluruh dunia terhadap Yahudi masih boleh dipertikaikan. Malah hubungan ekonomi antara beberapa buah negara haram Israel terus berlangsung.

Perlu direnung bersama apakah hubungan perdagangan ini menggambarkan kebencian kita terhadap rejim Yahudi yang merampas tanah umat Islam, merobohkan kediaman, menghalau dan membunuh mereka atau ia menggambarkan keadaan dan sikap akur bahkan sokongan kita terhadap tindakan jahat mereka itu?

Justeru itu, marilah kita sama-sama memikirkan sejenak melalui penulisan ini mengenai pandangan Islam terhadap tindakan mengadakan hubungan perdagangan bukan sahaja dengan entiti haram Israel, bahkan dengan syarikat-syarikat yang dipelopori oleh Yahudi dan para pendokong Israel di seluruh dunia.

- Penerbit

Harga = RM6.00
Mukasurat = 92
Penulis = Dr. Farouk Masahil
Penerbit = Pustaka Syuhada

0 Comments:

Popular Posts

Borang Pesanan / Soalan / Pendapat

Nama:
Nombor Telefon:
Alamat Surat Menyurat:
Alamat Email:
Pesanan:

Home

IKLAN!!!

IKLAN!!!
Sticker Keyboard Arab. RM 7.00 je satu...