Pages


Petikan Hadith Kelapan, Kitab "Empat Puluh Hadith Kelebihan Ilmu Dan Ulama'"

Kedai Buku Tinta Ilmu, Lot 2-8-8, Tingkat 1, Pusat Beli Belah Ole-Ole, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, 40200 SHAH ALAM, Selangor.

Wednesday, January 12, 2011

130 Persoalan Dan Panduan Praktikal Solat Jamak Dan Qasar

Solat jamak dan qasar adalah kemudahan yang diberikan oleh Allah SWT kepada kita dalam menunaikan kefardhuan solat lima waktu khususnya ketika berada dalam musafir dan ketika menghadapi kesulitan-kesulitan tertentu. Buku ini merupakan himpunan 130 persoalan utama berkaitan solat jamak dan qasar yang ditulis dan dipersembahkan khusus bagi menjawab kemusykilan anda berkaitan solat jamak dan qasar.

Dalam menghasilkan buku ini penulis telah merujuk kepada huraian para ulama di dalam kitab-kitab fiqh Islam sama ada kitab klasik atau moden dalam membincangkan persoalan solat jamak dan qasar (khususnya dalam mazhab Syafie) kemudian dipersembahkan semula dalam bentuk soal jawab bagi memudahkan masyarakat Islam memahaminya supaya mereka dapat mengamalkannya secara praktikal mengikut kaedah dan tatacara perlaksanaan solat jamak dan qasar yang digariskan oleh para ulama di dalam kitab-kitab fiqh.

- Penulis

KANDUNGAN

Bahagian Satu: Persoalan Berkaitan Solat Qasar
Bahagian Dua: Persoalan Berkaitan Solat Jamak

Harga = RM12.00 (Sem) RM15.00 (Sab/Swk)
Mukasurat = 167
Penyusun = Ustaz Zulkarnain Dollah & Ustaz Azhar Yahya

0 Comments:

Popular Posts

Borang Pesanan / Soalan / Pendapat

Nama:
Nombor Telefon:
Alamat Surat Menyurat:
Alamat Email:
Pesanan:

Home

IKLAN!!!

IKLAN!!!
Sticker Keyboard Arab. RM 7.00 je satu...