Pages


Petikan Hadith Kelapan, Kitab "Empat Puluh Hadith Kelebihan Ilmu Dan Ulama'"

Kedai Buku Tinta Ilmu, Lot 2-8-8, Tingkat 1, Pusat Beli Belah Ole-Ole, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, 40200 SHAH ALAM, Selangor.

Tuesday, July 20, 2010

Fobia Yahudi Dan Barat Terhadap Islam

Buku ini menjelaskan berkaitan dengan fobia pihak Yahudi dan kemudiannya diikuti oleh pihak Barat terhadap Agama Islam. Pengarang memulakan kajiannya dengan mengemukakan tentang penyelewengan oleh pihak Yahudi terhadap akidah Agama Kristian yang pada asalnya adalah monoteisme seperti yang telah dibawa oleh para Rasul dan para Nabi-Nya. Isu penggunaan perkataan 'Allah' di Malaysia turut diperjelaskan melalui kupasa daripada para sarjana Islam bagi menyatakan hal yang sebenarnya.

Selanjutnya pengarang juga menghuraikan persoalan dari segi sejarah, kenapa Islam telah mara ke Barat seterusnya menguasai Empayar Parsi dan Rom. Dalam pada itu dijelaskan juga akan propaganda-propaganda anti terhadap Islam yang terawal di Barat hinggakan kemudiannya telah mencetuskan Perang-Perang Salib. Dalam kajiannya, pengarang berpendapat penyeleweng pihak Barat terhadap Islam adalah kerana mereka kurang memahami akan agama suci ini. Pengarang berjaya membawa para pembaca dari urutan sejarah berkaitan dengan pandangan-pandangan para penulis Barat sejak awal lagi terhadap Agama Islam.

Dalam semua hal ini terdapatlah tangan-tangan dari pihak Yahudi yang turut mempengaruhi pihak Barat untuk memusuhi Islam dan para penganutnya. Bukti-bukti berjaya dijelaskan, bahawa melalui pengaruh pihak Yahudi di Amerika Syarikat khususnya dan di Eropah amnya, maka berlakunya krisis di Palestin hinggalah sampai ke dewasa ini. Dengan itu tercetuslah isu-isu berkaitan dengan penaklukan di Iraq dan berlakunya Serangan pada 11 September 2001 terhadap Menara Berkembar di New York. Isu berkaitan dengan karikatur Nabi Muhammad yang disebarluaskan di Eropah juga di Singapura turut dinyatakan. Sentimen anti Islam kian menjadi nyata di Eropah. Ini semuanya kerana gara-gara sebilangan besar daripada penduduknya terlalu takut akan pengaruh Islam ke atas mereka.

- Penerbit

KANDUNGAN
 1. Islam Dan Ahli Kitab
 2. Penulisan Kitab-Kitab Agama Kristian
 3. Kenapa Islam Mara Ke Utara Dan Ke Eropah?
 4. Propaganda Anti Islam
 5. Kenapa Berlakunya Perang Salib?
 6. Adakah Islam Dan Nabi Muhammad S.A.W. itu Disalah Ertikan Di Barat?
 7. Jihad Dan Maksudnya
 8. Yahudi Dan Barat
 9. Palestin Selepas Perang Dunia II
 10. Kedudukan Palestin Kini
 11. Syahid
 12. Nabi Muhammad S.A.W. Difitnahkan
 13. Serangan-Serangan Pada 11 September 2001
 14. Kucar Kacirnya Satu Tamadun Islam (Baghdad)
 15. Bertoleransi?
Harga = RM22.00 (Sem) RM24.00 (Sab/Swk)
Mukasurat = 418
Penulis = Haji Husseiny Bin Zambery
Diedit Oleh = Dr. Mohd. Puzhi Bin Usop (U.I.A.)
Penerbit = Al-Hidayah Publication

0 Comments:

Popular Posts

Borang Pesanan / Soalan / Pendapat

Nama:
Nombor Telefon:
Alamat Surat Menyurat:
Alamat Email:
Pesanan:

Home

IKLAN!!!

IKLAN!!!
Sticker Keyboard Arab. RM 7.00 je satu...