Pages


Petikan Hadith Kelapan, Kitab "Empat Puluh Hadith Kelebihan Ilmu Dan Ulama'"

Kedai Buku Tinta Ilmu, Lot 2-8-8, Tingkat 1, Pusat Beli Belah Ole-Ole, Jalan Pinang A 18/A, Seksyen 18, 40200 SHAH ALAM, Selangor.

Saturday, February 28, 2009

Telaga Budi - Himpunan Kata-Kata Hikmah Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat - Baru!!!

Dalam sesetengah keadaan kata-kata Tok Guru sudah menjadi ringkas. Ia padat seperlunya, justeru ia mengusung makna hikmah yang berlapis, kesan jalan ilmu berliku yang ditempuhinya. Ia sudah bernilai metafisika. Bagaikan madah dan kata-kata falsafah seperti yang pernah disebut Gothe, kata-kata yang bernilai sedemikian disebut begini: "The weeding out of all the unnecessary details and left us the GIST the essentials - the proverbs. They are the wisdom of the ages in the fewest words".

Kata-kata Tok Guru Nik Abdul Aziz kadang-kadang mencecah nilai-nilai klasik sezaman yang boleh diuji dan tahan uji. Kami tidak mahu mengatakan buku ini terbaik, tetapi kami boleh berani katakan yang ia lebih baik daripada mana-mana buku himpunan kata-kata orang besar-besar dunia.

Ini semata-mata kerana kata-kata beliau kukuh bersandar. Jika ia sehimpun kayu, duduknya terletak. Di sana ada Allah dan bahu Rasul-Nya yang sedia menanggung.

- Penerbit

Harga = RM18.00 (Sem) / RM21.00 (Sab/Swk)
Mukasurat = 217
Karya = Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat
Penyusun = Annual Bakri Haron
Penerbit = Anbakri Publika Sdn Bhd

0 Comments:

Popular Posts

Borang Pesanan / Soalan / Pendapat

Nama:
Nombor Telefon:
Alamat Surat Menyurat:
Alamat Email:
Pesanan:

Home

IKLAN!!!

IKLAN!!!
Sticker Keyboard Arab. RM 7.00 je satu...